Thy STU – Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

På Elmelund tilbyder vi de unge mennesker en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU), som løfter deres livsduelighed og styrker dem på det personlige plan. Her er både plads til sejre og nederlag, til at lære og blive klogere og til at opleve succesen af at noget lykkes!

blade
Thy STU

 Når man starter på Thy STU hos Elmelund, opstarter vi også en retningsgivende, udviklende og afklarende uddannelse, hvor vi arbejder henimod afklaring om videre forsørgelse. Vi samler alle papirerne og giver både et kompetencepapir og en grundig evaluering af, hvad eleven kan og ikke kan. På den måde kan vi efter end STU hjælpe med, at den videre sagsbehandling foregår så hurtigt som muligt.

blade
Introduktion

De første tre måneder er sat af til at lære hinanden at kende og få skabt nogle gode venskaber. Her kan du afprøve dig selv på de forskellige linjer og finde ud af, hvad du gerne vil lave på den lange bane. Efter tre måneder laver vi en individuel uddannelsesplan med undervisningsmaterialer skræddersyet den enkelte.

Skovmedhjælper

Få praktiske færdigheder og nyd duften af træ og skov. På vores skovlinje lærer du at arbejde på et savværk og med brændeproduktion.

Vi opskærer stammer til tømmer og planker og klargør brænde til salg, og vi passer og plejer en sansepark med det der hører til: Fjerne ukrudt, slå græs, holde de grønne arealer og tynde ud i skoven.

Vi samarbejder med Naturstyrelsen i National Park Thy om at holde deres shelterpladser ved lige, holde stier og veje farbare, male bomme, køre rundt med foldere og lign. Så der er masser at lave og lære, mens vi er ude i naturen.

Værkstedsmedhjælper

Lær at lave flotte ting i træ, som bliver solgt og brugt forskellige steder i hele landet. På vores værksted lærer du at lave paller, kasser, reoler, tapasbrædder og kunsthåndværk.
Vi har et samarbejde med Thisted Bryghus, hvor vi laver materialer, som fx reoler, kasser og gaveæsker til specialøl. Her lærer du også om at pakke tingene og gøre klar til afsendelse, og forstå de forskellige arbejdsgange fra værksted til færdigt produkt.

Madmedhjælper

Her lærer du at arbejde med mad helt fra indsamling til bearbejdning af råvarer, emballering og distribution.
Vi sanker havtorn, hyben, slåen, porse, kantereller og mosebøllebær, som vi skyller, vakuumpakker og fryser ned. Vi producerer mad til vores klub og til Naturstyrelsens jagtarrangementer, og du lærer at lave alt fra pizza og suppe til frikadeller og kage.
Vi holder en køkkenhave med grøntsager, urtehave, bærbuske og frugttræer, og så leverer vi frugt og grønt til lokale restauranter, kroer og kantiner – dyrket, pillet og pakket af vores STU-elever.

blade
Almen

Den almene del af uddannelsen gennemsyrer alt, hvad vi laver, og hvordan vi arbejder med de unge mennesker.
Det er her, vi lærer livsduelighed, udvikling, almen viden og skolefaglige fag som dansk og matematik. Det er her, vi lærer om, hvordan man bliver voksen, hvordan vi passer på os selv, hvordan man er gode kærester og gode venner.
Vi har seksualundervisning og undervisning om motion og mad. Vi har samfundsorientering, ser nyheder sammen hver morgen, taler om demokrati, ret og pligt og hvad det er for et samfund, vi lever vi. Vi kører temaprojekter, fx om Krible-Krable med ture til vandhuller og Fortiden med udflugter til Spøttrup og Jern- og Stenaldermuseet.

blade
Intern/ekstern praktik

Vi samarbejder med mange virksomheder, så vi kan få de unge, der har mod på det, ud i ekstern praktik. Det kan du komme uanset hvilken linje, du vælger.
Du kan også komme i intern praktik andre steder hos Elmelund eller på én af de andre linjer.

blade
Thy Naturkraft

Under Elmelund finder du også Thy Naturkraft, hvor vi løfter pædagogiske opgaver inden for, erhvervsafklaring, jobtræning, aktivitets- og samværstilbud og STU-forløb.